fbpx

Zoef door Zuidlaren!

Zuidlaren (Drents: Zuudlaoren, Gronings: Zuudloaren) is een dorp in het noorden van de provincie Drenthe in Nederland. Zuidlaren was tot 1998 een zelfstandige gemeente, maar maakt sindsdien deel uit van de gemeente Tynaarlo. Onze Badass route gaat onder ander door Zuidlaren waarbij je ook langs het schitterende Noord en Midlaren komt. Een hele mooie groene omgeving. We noemen het het soms ook wel een stukje buitenland in Nederland.

Het dorp Zuidlaren ligt op de Hondsrug, 16 kilometer ten zuidoosten van de stad Groningen en 14 kilometer ten noordoosten van Assen. Zuidlaren heeft zeven brinken en daarom wordt Zuidlaren vaak gezien als een groen dorp. Langs enkele van deze brinken loopt ook het Pieterpad.

zuidlaren verken je natuurlijk met een elektrische scooter

Wat is er in Zuidlaren allemaal te zien?

Ten oosten van het dorp, aan de vaart naar het Zuidlaardermeer staat de museummolen De Wachter. Het is een windmolen waar granen en specerijen worden gemalen, met een mogelijkheid om terug te vallen op stoommachines voor het geval er onvoldoende wind is.

Een andere opvallende verschijning in Zuidlaren zijn Berend Botje en het Zuidlaardermarkt Monument. Het beeld Berend Botje verwijst naar het gelijknamige kinderliedje.

de prachtige omgeving van zuidlaren verkennen op een e-chopper
in zuidlaren gebeurt het

Nationaal Landschap Drentsche Aa

Het Nationaal Landschap Drentsche Aa is een van de 20 Nationale landschappen ligt grofweg in de driehoek Beilen, Borger en Haren.

Nationaal Park Drentsche Aa gebruikt vanaf medio 2019 niet meer de naam ‘Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa’ maar de naam ‘Nationaal Park Drentsche Aa’ voor het hele Drentsche Aa-gebied, van het brongebied in boswachterij ‘Hart van Drenthe’ tot de benedenloop in Groningen.

Als belangrijkste kenmerken voor het gebied beschouwt men het kleinschalig landschap, de vrij meanderende beken en de samenhang van essen, bossen, heides en moderne ontginningen. Binnen en buiten het deel van het nationaal landschap dat tevens de status van Nationaal Park heeft krijgen het natuur- en cultuurlandschap ongeveer evenveel aandacht.

Verken de omgeving vanaf het land

Bij deze schitterende  omgeving hoort natuurlijk ook een stoere geruisloze scooter. Onze E-choppers zijn niet alleen uniek qua design maar ook erg praktische en gebruiksvriendelijk. Ze onderscheiden zich ment name ook vanwege hun lage instap. Dit zodat je gemakkelijk met je voeten bij de grond kan komen. Wil je meer weten welk gevoel de Silent Rebel je gaat geven; lees dan vooral dit artikel eens door en ervaar de vrijheid van de elektrische harley!

Reserveer hier je E-Chopper