fbpx

Ga lekker cruisen door Peize

Peize; is een leuk esdorp in de gemeenste Noordenveld in de Provincie Drenthe. Het is gelegen ten noordoosten van Roden ongeveer 10 km van de stad Groningen. Sinds het einde van de twintigste eeuw is Peize een forensendorp sterk gericht op de stad Groningen.

echopper huren in peize elektrische scooter huren in peize

Wat is er allemaal te zien in Peize?

De Middeleeuwse Johanneskerk, een bouwwerk uit de 13de eeuw; in deze kerk is een orgel uit 17/18de eeuw gebouwd door A. Verbeeck, Arp Schnitger en Albertus Antoni Hinsz. Het orgel is in 1862 door P. van Oeckelen van de Pepergasthuiskerk in Groningen naar Peize overgeplaatst.

Daarnaast de windmolen soms Paiser Meul genoemd, nog regelmatig in gebruik voor het malen van graan, daterend uit het einde van de 19de eeuw en voorzien van een zelfzwichtend mechanisme. Tennisten van het dorp staat een gerestaureerde Amerikaanse windmoter.

Ten noorden van het dorp, onder de rook van de stad Groningen ligt het natuurgebied de Peizer- en Eeldermaden. Het gebied is onderdeel van het prachtige en grote natuurgebied de Onlanden.

Natuurgebied de Onlanden

Peize ligt tegen het natuurgebied de Onlanden aan. Dit gebeid ligt in het noorden van Drenthe en is ongeveer 2500 ha. groot. De in 2009 gekozen naam dankt het gebied aan de combinatie van grootschalige natuurontwikkeling en de grootschalige waterberging, waardoor een deel van het gebied weer ‘onland’ wordt het ambtelijk credo voor het project dat leidde tot de vormgeving van het gebied luidt ‘natte natuur voor droge voeten’

De onlanden is in goed gezelschap van Eelde-Paterswolde dat tevens grenst aan dit prachtige natuurgebied. Zowel vanaf Eelde-Paterswolde als vanaf Peize fiets je binnen 10 minuten het natuurgebied de Onlanden in.

Ontdek dit prachtige gebied

 Ontdek dit prachtige gebied met onze stoere geruisloze Badass e-chopper. Onze scooters zijn niet alleen heel stoer om te zien maar ze zijn ook erg praktische en duurzaam. Vele achtige Doordat ze elektrisch worden aangedreven zijn ze geruisloos hiermee zal je dit prachtige natuurgebied niet verstoren. Want het zit vol met diverse vogelsoorten.

Avontuurlijke route langs Peize

We hebben een aantal schitterende routes samengesteld en verwerkt in onze interactive game. Met deze game beantwoord je onderweg vragen, speel je puzzels en ga je opdrachten uitvoeren. Heb je de route beëindigd dan krijg je een totaal score en kan je zien op welke plaats jij bent geëindigd in onze Hall of Fame!

De interactieve game speel je via je smartphone. Mocht je overhoop te weinig batterij hebben dan kun je deze eenvoudig opladen via de USB aansluiting die op de scooter zit. Wel is het belangrijk zelf even een kabeltje mee te nemen.

Wist je dit al over Peize?

  • Dat je heerlijk kan eten en dringen bij de Peizer hopbel.
  • Dat het bekend staat om zijn hopteelt.
  • Het Peizer hop zelfs naar het buitenland wordt geëxporteerd.
BOEK HIER JE BADASS ELEKTRISCHE SCOOTER!!