fbpx

Een rondje Paterswoldsemeer

In het zuiden van Groningen ligt het Paterswoldsemeer. Hieromheen ligt veel natuur en kun je over de fietspaden een ronde van zo’n 11 kilometer maken terwijl je uitkijkt over het water. In de omgeving van het Paterswoldsemeer wordt gezwommen, gevist en varen bootjes. Er is vaak een gezellige drukte. Met onze E-choppers kun je eenvoudig naar het Paterwoldsemeer cruisen en het rondje maken. Rondom het meer kom je allerlei leuke eetgelegenheden toegen zoals De Rietschans, Loetje, De Twee Provinciën, Strandpaviljoen en Kaaphoorn.

paterswoldsemeer groningen echopper

Wat kan je zien in en om het Paterswoldsemeer?

Tijdens het rondje Paterwoldsemeer kom je onder ander langs De Helper. Dit is een poldermolen op de oostelijke oever van het Paterswoldsemeer in de gemeente Haren, provincie Groningen in het gehucht Nijveensterkolk.
De molen is in 1863 gebouwd ten zuiden van de stad Groningen voor de bemaling van de polder Helpman met behulp van een vijzel. De molen raakte in de jaren zestig van de twintigste eeuw definitief buiten gebruik en raakte in verval. De molen werd vanwege uitbreiding van de stad Groningen en de aanleg van de A28 in 1969 op zijn oorspronkelijke plek afgebroken en in 1971 bij het Paterswoldsemeer weer opgebouwd. De bemaling is nu in een circuit aangelegd voor watercirculatie van de sloten aan de oostelijke kant van het meer. De molen is op vrijwillige basis in bedrijf

Op onze stoere E-chopper zul je zeker veel bekijks hebben als jij lekker relaxt rond het Paterwoldsemeer zal cruisen!

een rondje paterswoldsemeer nabij groningen
lekker cruisen op de echopper bij het paterswoldsemeer nabij groningen

Verken de omgeving vanaf het land

Bij deze schitterende  omgeving hoort natuurlijk ook een stoere geruisloze scooter. Onze E-choppers zijn niet alleen uniek qua design maar ook erg praktische en gebruiksvriendelijk. Ze onderscheiden zich ment name ook vanwege hun lage instap. Dit zodat je gemakkelijk met je voeten bij de grond kan komen. Wil je meer weten welk gevoel de Silent Rebel je gaat geven; lees dan vooral dit artikel eens door en ervaar de vrijheid van de elektrische harley!

Reserveer hier je E-Chopper